On-site

Hotjar

Bezoekersgedrag beter begrijpen met heatmaps

Benieuwd naar wat bezoekers precies doen op je website? Met Hotjar kun je heatmaps instellen op bepaalde pagina's van je website. Waar klikken ze op? Hoe ver scrollen bezoekers door op je pagina? Is er een verschil in desktop en mobiele bezoekers? Al deze vragen worden beantwoord met Hotjar.

In 4 stappen aan de slag

Inrichting

We zorgen dat jullie account technisch efficiënt is ingericht.

Selectie

We bepalen voor welke pagina's heatmaps worden ingesteld.

Opvullen

De heatmaps worden automatisch gevuld door Hotjar.

Rapporteren

We bespreken samen de belangrijkste inzichten

Waarom Hotjar?

Scrollgedrag 

Met de heatmaps van Hotjar kun je inzichtelijk krijgen hoe ver bezoekers op je pagina scrollen. Staat er belangrijke informatie onderaan je pagina? Dan kun je met een heatmap zien hoeveel bezoekers uiteindelijk deze informatie bereiken. 

Klikgedrag

Benieuwd naar hoeveel bezoekers op een button klikken? Met een heatmap van Hotjar kun je bekijken waar bezoekers op klikken. Klikken ze vaak op het menu? Dan kan dat bijvoorbeeld een indicatie zijn dat de pagina ze niet biedt waar ze naar op zoek zijn.

Bewegingsgedrag

Als bezoekers een tekst op je pagina lezen, bewegen ze vaak met hun muis mee. Met een heatmap kun je dus zien waar mensen met hun muis bewegen, wat tot interessante inzichten kan leiden.

Apparaten

Soms kan het zijn dat een pagina niet helemaal goed ingesteld is voor mobiele bezoekers. Met een heatmap kun je duidelijk de verschillen in bezoekersgedrag blootleggen.

Benieuwd of Hotjar voor jou van meerwaarde kan zijn? Vraag een vrijblijvende nulmeting aan!

Aanvragen

Stay in the know

We zullen je niet spammen. Elke maand een update, that’s all! 750+ mensen gingen je al voor.