Loading...

Google schroeft eisen HTTPS nog verder op

Vanaf oktober 2017 zal Chrome, de browser van Google, nog strenger omgaan met pagina’s die nog gebruik maken van HTTP in plaats van het veiligere HTTPS. Eerder maakte Chrome al melding van een onveilige verbinding op het moment dat de gebruiker passwords of betaalgegevens in moest vullen op HTTP pagina’s maar in de nieuwe situatie wordt elke HTTP pagina waarop je gegevens in moet vullen aangemerkt als ‘onveilig’. Ook HTTP pagina’s die met een incognito browser bezocht worden zullen als ‘onveilig’ worden gezien.

Deze geplande ontwikkeling maakt onderdeel uit van een traject waarin Google uiteindelijk élke HTTP pagina als onveilig aan wil merken:

Uiteraard is dit geen goed teken richting je bezoekers. Daarnaast zagen we eerder al dat Google een kleine ranking boost geeft aan websites die HTTPS gebruiken. Mocht je dus nog geen gebruik maken van HTTPS dan is nu echt het moment aangebroken om het serieus te overwegen. Gelukkig hoeft een overgang naar HTTPS helemaal niet zo lastig te zijn. De bouwer of (technisch) beheerder van jouw website weet er ongetwijfeld het fijne van en anders is hier een uitstekende uitleg van Google te vinden.

Mocht je je website omzetten naar HTTPS dan is het belangrijk om het adres van je website bij te werken op alle relevante platformen. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics en eventuele feedkanalen. Het is daarnaast ook van belang om de oude HTTP adressen naar de nieuwe HTTPS adressen te laten verwijzen. Mocht je zeker willen weten dat de migratie goed verloopt: Multiply helpt graag bij het omzetten en controleren van je website.

Op naar een veilig internet!

By |12 september 2017|