news

Start met verkopen op Bol.com

news

Yannick

23 december 2019

Bol.com, je hebt er vast wel eens van gehoord. Dé online marktplaats en winkel met meer dan 15 miljoen producten die consumenten in Nederland en België bedient. Bol.com werkt op een soortgelijke manier als Amazon, het verkoopt namelijk direct producten aan consumenten, maar biedt ook het platform aan voor andere online retailers om producten aan te bieden en te verkopen.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen van producten verkopen op Bol.com. Zo bereik je 10 miljoen klanten in Nederland en België, bied het een extra online mogelijkheid om je producten te verkopen, is het een mooie mogelijkheid om nieuwe (potentiële) klanten te bereiken, zijn er geen opstartkosten en je betaalt alleen voor wat je ook daadwerkelijk verkoopt.

Daarnaast is het zeer eenvoudig om producten op Bol.com te plaatsen. Door middel van een API koppeling is je feed op Bol.com continu up to date en kan je met een feed partner zoals bijvoorbeeld Channable al heel snel een API koppeling met Bol.com opbouwen.

Voor wie is het interessant?

Eigenlijk voor iedereen die producten online wil verkopen en een KVK nummer heeft. Bol.com stelt wel een aantal eisen voordat je als partner producten kan verkopen op hun platform. Zo moeten je artikelen passen in een van de bestaande categorieën, hebben je artikelen verplicht een GTIN (ook wel EAN) of ISBN nummer nodig en moet je binnen 1-8 werkdagen kunnen leveren.

Prestaties

Bol.com houdt de prestaties van de verkopers zeer goed in de gaten en moedigt je continu aan te blijven werken aan het verbeteren van je score. De prestaties hebben meestal te maken met het percentage annuleringen, responstijd, op tijd geleverde producten en percentage retouren.

Minimale standaardvereisten zijn onder andere:

  • Een retourbeleid hebben waarmee klanten gekochte artikelen binnen 30 dagen kosteloos kunnen retourneren
  • Beantwoord vragen van klanten binnen 24 uur
  • Reageren op annuleringsverzoeken binnen 24 uur
  • Beschikbaar zijn tijdens de standaard werkdag (In Nederland en België tussen 9:00 en 17:00 uur)
  • Afleveren van orders zoals beloofd met een maximale levertijd van acht dagen
  • Verwerking van retourzendingen binnen 24 uur
Kosten

Zoals eerder aangegeven betaal je bij Bol.com alleen wanneer je daadwerkelijk iets verkoopt, het gaat hier dus om een bemiddelingsbijdrage. De bemiddelingsbijdrage verschilt per (sub)categorie en bestaat uit een vast bedrag per verkocht product en een percentage van de verkoopprijs.

Benieuwd of verkopen op Bol.com wat voor jou is of hulp nodig bij het opzetten hiervan? Neem gerust contact op!