news

Facebook Shops

news

Robin

22 mei 2020

Facebook lanceert het platform Facebook Shops. Hierdoor wordt het mogelijk om jouw producten op Facebook te verkopen. Facebook maakt alle stappen mogelijk tot aan afrekenen op het platform toe.

Dit zorgt ervoor dat een gebruiker niet meer naar de website wordt verwezen maar dat het product op Facebook zelf gekocht kan worden. Dit zal in eerste instantie uitgerold worden voor de Verenigde staten maar zal in verloop van tijd ook beschikbaar worden voor andere landen.

Concurrentie met Amazon

Facebook kiest er dus voor om de concurrentie aan te gaan met andere grote bedrijven zoals Amazon en na verloop van tijd ook Bol.com. Door de coronacrisis is de markt veranderd en is het aandeel van webshops nóg belangrijker geworden voor bedrijven en winkels. Facebook hoopt op deze wijze ondernemers te kunnen helpen in deze tijden.

Facebook Shops zal ook gekoppeld worden aan de andere producten van Facebook. Zo worden Instagram en Whatsapp hulpmiddelen voor jouw shop. Met Whatsapp kunnen bijvoorbeeld vragen makkelijker behandeld worden.


Bestond dit niet al?

Er is nu ook al een dergelijke catalogus beschikbaar voor Facebook en Instagram, alleen kon er nog niet afgerekend worden. Dit zal nu ook op Facebook mogelijk worden. Daarnaast zal de functie niet compleet gratis zijn, Facebook zal net als Amazon een commissie rekenen over de verkochte producten. Het percentage hiervan wordt nog bekend gemaakt.

Het platform zal ook gevoed worden door de beschikbare data van Facebook. Op deze wijze kunnen zij met gepersonaliseerde content en gegevens de gehele Customer Journey in kaart brengen, beïnvloeden en begeleiden. Dit kan een groot voordeel zijn ten opzichte van andere platforms omdat Facebook op basis van interesses en likes bepaalde groepen kan bereiken. Daarnaast zullen andere factoren zoals klikken op producten ook worden meegenomen in het proces.

Wij zullen in ieder geval de ontwikkelingen op de voet blijven volgen en met nieuws komen wanneer de functie ook in Nederland beschikbaar is. Volg daarom ons blog om op de hoogte te blijven!