Loading...

Black Friday | De Resultaten

De afgelopen weken kon je bijna niet aan ontsnappen Black Friday. Deze zelf bedachte feestdag blijft maar groter worden en meerdere retailers communiceren dan ook weer recordomzetten. We kunnen inmiddels wel stellen dat Black Friday officieel door de Nederlandse consument is omarmd.  

Black Friday 2018

Dit jaar begon bij veel retailers het promoten van Black Friday al vroeg. Coolblue begon als een van de eerste met hun eigen concept “Blue Friday”, een variatie op Black Friday, een week voordat het echt van start ging. Naast Coolblue waren er nog veel meer retailers die in de week voor Black Friday al van start gingen met aanbiedingen en promoties. Daarnaast was er geen sprake van de twee dagen waarbij er korting was, Black Friday en Cyber Monday, maar werd er bij veel retailers een “Black Friday weekend” van gemaakt. 

Wat zijn de resultaten?

Zowel Bol.com, Wehkamp en Coolblue hebben allemaal gemeld dat records zijn gebroken qua bezoekersaantallen en online verkopen. Ook gaf PostNL aan dat er zoveel pakketjes zijn besteld rondom Black Friday dat ze de grote stroom met pakketjes niet konden verwerken, maar liefst 50.000 pakketjes hebben daardoor vertraging opgeleverd.  

Zo laat Google Trends, zie de banner onderaan de pagina, ook zien dat er weer flink meer in Nederland is gezocht naar de zoekterm Black Friday. Het aantal zoekopdrachten is namelijk weer bijna verdubbeld.

In onze eigen accounts zagen we dat er flink meer geklikt en gekocht werd. Zo was er bijvoorbeeld een stijging van 132% te zien in het aantal klikken vergeleken met Black Friday in 2016. Daarnaast zagen we dat er ook maar liefst 70% meer inkomsten waren dan een jaar eerder met Black Friday.

Green Monday

Naast Black Friday en Cyber Monday zijn er meer dagen in opkomst in Amerika, daar is Green Monday bijvoorbeeld ook steeds groter aan het worden. Green Monday valt altijd op de tweede maandag van december en is de datum waarop er nog maximaal 10 werkdagen tot aan kerst zijn. Als er op óf voor deze datum wordt besteld, heb je dus de meeste kans om ook daadwerkelijk je pakketje voor kerst in huis te hebben. 

Wil jij meer weten over Black Friday of Green Monday? neem dan nu contact op met info@multiply.nl of 079 203 70 81.